Látnivalók

Látnivalók

Apartmanjaink Szentendrén találhatóak, pár perces sétával bebarangolhatja a belváros girbe-görbe utcáit, főterét és a Dunaparti Korzót. Számtalan látnivaló, étterem, kávézó, múzeum csak pár lépésnyire van.
 • Ferenczy Múzeum Centrum

  Ferenczy Múzeum Centrum

  A Dunakavics XIII szomszédságában van a Ferenczy múzeum egyik épülete, a Művészetmalom. Gyalogosan könnyűszerrel megközelíthető.

  A Ferenczy család 19. század közepén telepedett be Szentendrére és ezzel megindult a város összefonódása a művészettel és a kultúrával. A Ferenczy család több tagja is kiváló képzőművész volt, és az ő tiszteletükre alapították a múzeumot 1951-ben. A múzeumhoz csatlakozott később több kisebb kiállítás is, így alakult ki a Ferenczy Múzeumi Centrum, ami a város legtöbb képzőművészeti kiállítóhelyét működteti.

  A Ferenczy Múzeum a város helytörténeti emlékeit őrzi, illetve 20. századi, modern és kortárs tárlatoknak ad helyet. A múzeum és a centrum folyamatosan változó ideiglenes és állandó kiállításokkal várja az odalátogatókat.

  Jelenleg 10 múzeum tartozik a centrumhoz:

  • Ferenczy Múzeum
  • Római Kőtár
  • Barcsay Múzeum
  • Kmetty Múzeum
  • Szentendrei Képtár
  • Kovács Margit Kerámiamúzeum
  • Czóbel Múzeum
  • Vajda Múzeum
  • Ámos Imre - Anna Margit Emlékmúzeum
  • Művészetmalom
 • Duna korzó

  Duna korzó

  Pár lépésre van szállodánktól a Duna, és természetesen a Duna korzó is. Korzózzanak kedvükre a Duna partján, ha elfáradnak, egész évben kényelmes padok, nyáron ingyenes napozóágyak. Aki megtalálja a DUNAKAVICS XIII feliratú napozóágyat és küldd egy fotót, ahogy ül benne, megajándékozzuk!

  Hajókirándulások indulnak a környező városokba

  Ha Leányfalu irányába veszik a sétát a Duna korzón elérnek a Pásztor Révhez, ahol 5 perc hajókázással elérhetik könnyedén a Szentendrei – szigetet!

  https://www.facebook.com/pasztorrev

  Minden év októberében tartják Szigetmonostoron (Szentendrei - szigeten a Révvel elérhető legközelebbi település) a PIROS LÁBOS FESZTIVÁLT! Ne hagyják ki, igazán nagy élmény!

 • Szentendre Főtér

  Szentendre Főtér

  A Bogdányi úton haladva a Belváros felé elérhetik a Fő teret. A lampionok már messziről jelzik, hogy jó fele járnak.

  Nyáron, tavasszal és ősszel színesben pompáznak, télre fehérre cserélik a lampionokat. Itt található a Pestis kereszt ( Kalmárkereszt), amelyet a szerb kereskedők emeltek, hálájuk jeléül, hogy elkerülte Szentendrét a pestisjárvány. Ha már a kereszteknél tartunk többet is találhatnak Szentendrén: Szőlősgazdák keresztje, Lázár cár keresztje, Tobakosok keresztje, mindegyik sétálva könnyedén megközelíthető szállodánkból.

  Visszatérve: a Fő térre, egy háromszög alakú tér, ahol régen a 3 legfontosabb kereskedelmi út találkozott, szinte hihetetlen, a mai sétáló utca régen kocsikkal volt tele! Számtalan kávézó, étterem, fagyizó segít, hogy egy kicsit leüljenek és figyeljék az utca forgatagát. Ha utukat tovább folytatják egyenesen, akkor a Dumtsa Jenő utcára érkeznek. Számtalan kézműves vásárnak ad helyet ez a sétáló utca.

 • Karácsonyi múzeum

  Karácsonyi múzeum

  A Hubay Házban berendezett Karácsony Múzeum és Üzlet, Szentendre egyik legérdekesebb, legelbűvölőbb látnivalója.

  A múzeum egész évben nyitva áll az érdeklődők előtt és bár határozottan karácsony közeledtével a legmeghittebb, a nyári forróságban is igazán különleges élményt nyújt a látogatók számára, szinte egy elvarázsolt kis utazásra invitálva őket. Ha te is igazi karácsonyimádó vagy, Szentendrén járva muszáj ellátogatnod a Karácsony múzeumba. A múzeumba belépve, az előtérben rögtön egy mesebeli jelenetbe, a Mikulás házába csöppennek a látogatók.

 • Kovács Margit múzeum

  Kovács Margit múzeum

  Szentendre belvárosában, a Fő térhez közel találod a Kovács Margit Kerámiamúzeumot, ami 1973-ban nyílt meg.

  Kovács Margit Kossuth-díjas kerámiaművész, aki maga adományozta a gyűjteményt a múzeumnak. A művésznő sokoldalú alkotásait időtállóak, a tárlaton a kerámiák mellett pedig levelek, és fotók is feltűnnek a művésznő hagyatékéból. A múzeum a Ferenczy Múzeum csoporthoz tartozik, a győri kiállításon kívűl, itt található a legtöbb kerámia, amit Kovács Margit a múzeumra hagyott.

 • Szentendre Óváros

  Szentendre Óváros

  Szentendre óvárosa a Főtér körül elterülő rész, aminek kialakulása egészen a középkorig vezethető vissza, és ahol jelentős mértékben megmaradtak a főleg 18. századi barokk és rokokó épületek.

  A főtér főleg a középkorban és a későbbi időkben alakult ki az itt futó kereskedelmi útvonalak miatt.

  Szerencsés módon és a folyamatos rekonstrukciónak köszönhetően a barokk kapuk, a szűk kis utcák és a szorosan egymásra épülő házak megmaradtak és mai napig funkcionálnak. Itt jegyzem, meg, hogy szállodánk is ennek a felújításnak a része volt, komoly munka, feltárás előzte meg a felújtíási munkálatokat, hogy vissza tudjuk adni a közel 300 éves épület hangulatát. Remélem sikerült, mi igyekeztünk. A bejáratnál azok a Restaurátorok dolgoztak, akik a Lánchíd oroszlánjait is megszelidítették napjaninkra.

  Nyári időszakban az óváros rengeteg kulturális és művészeti programnak ad helyet. Ilyen például a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál, amikor megnyílnak az udvarok és minden kisutca megtelik árusokkal, kézművesekkel és zenés, táncos programokkal.

 • Skanzen - Szabadtéri Néprajzi Múzeum

  Skanzen - Szabadtéri Néprajzi Múzeum

  Ha nagyobb túra készülnek, akkor ajánljuk a Skanzent, gyalogosan is el lehet jutni, kb. 45 perc sétával a szállodától, sajnos a tömegközlekedés ebbe az irányba nem túl jó.

  Az aktuális programokról, itt lehet tájékozódni, fontos hogy a skanzen HÉTFŐN zárva tart. Ha esetleg már voltak a Skanzenben korábban, akkor is ajánlanám, mert az idei évben( 2022) nyílt meg az Erdélyt bemutató rész, nagyon látványos nagyon modern, mégis olyan mintha belecsöppentünk volna a 19.századi Erdélybe.

  Bővebben a skanzen.hu oldalon

 • Túraútvonalak a közelben

  Túraútvonalak a közelben

  Túraútvonalak, és tanösvények a közelben.

  Bükkös - patak tanösvény: A tíz állomáson tematikusan kerülnek bemutatásra a témák. A piactéren például a táj és az ember kapcsolatáról tudhatsz meg többet, míg a torkolatnál a patak és a Duna kapcsolatára kerül a hangsúly. Ráadásul a többi állomáson sem csak a növény és állatvilágról olvashatsz, hanem a patakkal kapcsolatos népi szokásokkal is megismerkedhetsz és a környék geológiai sajátosságait is feltárhatod.

  • Püspökmajor tanösvény
  • Kőhegyi tanösvény
  • Sztelin tanösvény
  • Szentendrei ág
  • Szentkereszti ág (Pilisi Zöldút túraútvonal)
  • Gyorstalpaló túra
  • Vasas túra

  Bővebben a további túrákról

Várjuk szeretettel Segíthetünk valamiben?

Foglaljon apartmant, és látogasson meg minket, vagy írjon nekünk bátran amennyiben kérdése van. Készséggel állunk rendelkezésére!