Az épület története

Az épület története

A Dunakavics XIII Apartmanhotel épülete helyi védett épület, mely műemléki jelentőségű területen található a Duna partján.

Az épület történetének feldolgozása során a legkorábbi emlék szerint az 1780-as években készült katonai térképen már az épület körvonalai felfedezhetőek. Az 1840-ben készült térképeken pedig már az épület mai formája, kialakítása egyértelműen beazonosítható.

Az 1900-as évektől több fotó és leírás is készült az épületről, melyek szerint az épületben lakások, üzletek, sőt a dunai hajóállomás várója, jegypénztára is helyett kapott. A 2000-es évektől az épület funkciója, műszaki állapota nem tükrözte a ház lehetőségeit, értékeit. Az utóbbi években szinte kihasználatlanul, elhagyottan állt.

A Dunakavics XIII Apartmanhotel épülete a beruházók értékítélete alapján sokkal többet érdemel, ezért a Duna és a Belváros közelségét kihasználva egy, magas minőségű, egyedi belső kialakítású szálláshely kialakítását tűzték ki célul, azzal, hogy az épület közel 300 éves történetének tisztelegve megőrzik az épület formáját, egyedi építészeti jellegét.

Várjuk szeretettel Segíthetünk valamiben?

Foglaljon apartmant, és látogasson meg minket, vagy írjon nekünk bátran amennyiben kérdése van. Készséggel állunk rendelkezésére!